تولید سولفات آهن
سولفات آهن (||) یک ترکیب شیمیایی است که فرمول آن FeSo4 بوده و رنگی بین سبز و آبی دارد و از آن در صنایع مختلف همچون تولید جوهر، رنگ و دارو استفاده میشود. سولفات آهن فریک (|||) هم محلول در آب بوده و به شکل بلورهای زرد متمایل به خاکستری دیده میشود. ما در مطلب امروز قصد داریم قدری بیشتر در مورد سولفات آهن و کاربرد آن صحبت کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
سولفات آهن چیست؟
سولفات آهن در غذاهای روزانه ما موجود است. بدن ما به دو نوع آهن نیاز دارد که به پروتئین هموگلوبین و هم میوگلوبین معروف هستند. وظیفه هموگلوبین، انتقال اکسیژن از خون به بافت و اندامها است. وظیفه میوگلوبین، کمک به سلولهای ماهیچهای در ذخیره کردن اکسیژن است. سولفات آهن به شکلهای مختلف برای افرادی که به کمخونی ناشی از فقر آهن دچار هستند تجویز میشود.
فواید استفاده از قرص سولفات آهن
سولفات آهن برای سلامتی افراد بسیار کاربرد دارد و فایده اصلی این مکملها حفظ سطح طبیعی و مورد نیاز آهن برای بدن فرد است. استفاده از آن مانع از مشکلات مربوط به فقر آهن و عوارض آن میشود. فایدههای استفاده از آن عبارتند از:
حفظ سطح طبیعی آهن خون
برای اینکه بدن ما سالم بماند باید در غذای روزانه از آهن استفاده کنیم. آهن علاوه بر اینکه برای ذخیره اکسیژن مورد نیاز است، در شکلگیری هورمونها و سیستم عصبی و در عملکرد اولیه سلولها تاثیر میگذارد.همچنین در انواع غذاها همچون لوبیا، گوشت، غذاهای دریایی، اسفناج و … یافت میشود. با این وجود بعضی افراد که در رژیم غذایی از آهن کافی استفاده نمیکنند باید از مکمل آن کمک بگیرند.
جلوگیری از علائم کمبود آهن
افرادی که با کمبود آهن مواجه هستند با علائمی همچون خستگی، سردرد، احساس ضعف، سطح پایین انرژی، مشکل در تمرکز، سندروم پای بیقرار، ریزش مو، ناخنهای شکننده، ناراحتی معده، سیستم ایمنی ضعیف، تپش قلب، تنگی نفس، ناتوانی در تنظیم دمای بدن و … روبرو میشوند. این افراد با مصرف قرص آهن میتوانند سطح پایین خون را درمان کنند.
درمان کم خونی
وقتی فردی دچار کمخونی شدید است شایعترین علت آن کمبود آهن است. اگر بدن با کمبود شدید آهن مواجه شود علائم شدیدتر نشان داده میشوند و بدن در معرض خطر قرار میگیرد. برای رفع این مشکل میتوان مکمل آهن مصرف کرد.
بهبود نتایج جراحی
بر طبق تحقیقات انجام گرفته کمبود آهن میتواند عامل خطری باشد برای افرادی که جراحی میکنند. بر طبق مطالعات انجام گرفته افرادی که با کمبود آهن مواجه بودند و عمل جراحی قلب انجام دادند، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار میگرفتند به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند این افراد قبل از عمل به مدت ۲ تا ۵ ماه به مصرف مکمل آهن روی آورند و اگر افراد این فرصت را ندارند پزشک روشهای دیگر درمان آهن را تجویز میکند.
کاربرد سولفات آهن
این ماده غیر از تولید مکمل آهن کاربردهای دیگر هم دارد که از جمله کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تولید رنگ
از سولفات آهن در ساخت جوهر و رنگرزی پشم استفاده میشود؛ همچنین به عنوان رنگ مصنوعی در کنسرو زیتون سیاه، رنگآمیزی بتون، ماسه سنگ و سنگهای آهکی، رنگ آمیزی چوب افرا با رنگ نقرهای، برای تصفیه آب، شناسایی قارچ و … کاربرد دارد.
تولید کود
با سولفات آهن، کود تولید کرده و برای کاهش PH خاک استفاده میکنند. در باغبانی برای درمان کلروز آهن از آن بهره میبرند؛ همچنین سولفات آهن به عنوان از بین برنده خزه و نرم کننده چمن کاربرد دارد.
سخن پایانی
از آنجا که این ماده در گریدها و کاربردهای مختلفی هستند، قیمت آنها با هم متفاوت است. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت این ترکیب شیمیایی به سایت ما مراجعه کنید.