اسپوتاشیمی|تولیدکننده استات سدیم،پتاسیم،مس،منگنزوسولفات روی ،آهن
تولید کننده استات سدیم ،پتاسیم ،مس ،منگنز و سولفات روی ،آهن ،نیکل ،مس ،منیزیم ،منگنز ،بتاسیم و...
17th اکتبر 2022
مدیر وبسایت
0
155

اسید استیک ایرانی پتروشیمی

اسید استیک ایرانی پتروشیمی به عنوان اسید اتانوئیک، اسید اتیلیک، اسید سرکه و متان کربوکسیلیک اسید شناخته می‌شود و دارای فرمول شیمیایی CH 3 COOH است. استیک اسید محصول فرعی تخمیر است و بوی خاص سرکه را می‌دهد. اسید استیک بدون آب و خالص، مایعی بی رنگ است. محلول‌های غلیظ‌تری را می‌توان در استفاده‌های آزمایشگاهی یافت. اسید استیک خالص که فقط حاوی مقداری آب است به نام اسید استیک یخبندان شناخته می‌شود.

موارد استفاده از اسید استیک

اسید استیک جزء اصلی سرکه است که حاوی 4 تا 18 درصد اسید استیک است. به عنوان نگهدارنده مواد غذایی و افزودنی مواد غذایی استفاده می‌شود. مقادیر زیادی اسید استیک برای تولید محصولاتی مانند جوهر برای چاپ پارچه، رنگ، مواد شیمیایی عکاسی، آفت‌کش‌ها، مواد دارویی، لاستیک و پلاستیک استفاده می‌شود. در محصولات پاک کننده خانگی برای از بین بردن رسوب آهک استفاده می‌شود. در صنعت داروسازی از خاصیت اسیدی آن نیز برای درمان عفونت گوش و ورم گوش استفاده می‌شود.

خطرهای تهدید کننده

قرار گرفتن در معرض محلول‌ های رقیق اسید استیک ، ممکن است باعث تحریک ریه و تنفس افراد شود. استنشاق بخارات اسید استیک ممکن است باعث تحریک چشم و بینی و گلو و سرفه شود. قرار گرفتن در معرض محلول‌های غلیظ‌ اسید استیک (بیش از 25٪) می‌تواند باعث آسیب شدید شود.
تنفس بخارات با سطوح بالای اسید استیک می‌تواند باعث تحریک چشم، بینی و گلو، سرفه، گرفتگی قفسه سینه، سردرد، تب و گیجی شود. در موارد جدی آسیب به مجاری هوایی، ضربان قلب سریع و آسیب چشم ممکن است رخ دهد.

تجمع مایع در ریه‌ها ممکن است رخ دهد و ممکن است 36 ساعت طول بکشد تا ایجاد شود. مصرف غلظت‌های بالاتر باعث سوزش فوری دهان و گلو، مشکل در تنفس، آب‌ریزش آب دهان، مشکل در بلع، درد معده و استفراغ می‌شود (ممکن است خون در استفراغ وجود داشته باشد).
تماس پوست با اسید استیک قوی می‌تواند باعث درد، سوختگی و زخم شود. تماس چشمی‌ باعث درد، انقباض پلک‌ها، آبریزش چشم‌ها، التهاب، حساسیت به نور و سوختگی می شود.

استفاده سطح کم اسید استیک در رژیم غذایی ، یا استفاده صحیح از محصولات خانگی حاوی اسید استیک نمی‌تواند اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد.

دفع استیک اسید

اسید استیک را باید در محل دور از گرما یا سایر منابع اشتعال زا نگهداری کرد. دور از مواد ناسازگار از جمله عوامل اکسید کننده، مواد کاهنده، فلزات، اسیدها نگهداری شود. این محصول باید در مکان خنک با تهویه مناسب در ظرف دربسته نگهداری شود . این ماده شیمیایی باید مطابق با قوانین تعیین شده برای محیط زیست دفع شود. هنگام کار با مواد شیمیایی بالقوه خطرناک مانند اسید استیک، ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است. این مایع خورنده هم در محل کار و هم در محصولات خانگی باید با احتیاط استفاده شود.

بسته بندی

اسید استیک در بسته‌بندی‌های مختلفی ارائه می شود. به صورت متداول در گالن‌های ۳۵ ،۳۰ و ۶۵ گرمی‌ این محصول را ارائه می‌کنند.

کلام آخر

این ماده شیمیایی کاربردهای متفاوتی دارد. مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه کرد مراقبت در هنگام استفاده از آن است. در حال حاضر فروش اسید استیک زیستی ‌محدود است. ولی به علت ضرورت ، مصرف آن در صنایع گوناگون، نیاز به اسید استیک بسیار بالا است.
جهت تامین و تهیه آسان و ارزان اسید استیک ایرانی پتروشیمی با ما در ارتباط باشید.

مطالب مرتبط